Prins Daniel delade ut Årets innovationstalang

Tisdagen den 1 december delade Prins Daniel ut Årets innovationstalang till Mehrdad Madjoubi vid en ceremoni på Münchenbryggeriet.

Prins Daniel och Mehrdad Madjoubi.

Prins Daniel och Mehrdad Madjoubi. Foto: David Sica/Stella Pictures

Utmärkelsen Årets Innovationstalang går till Mehrdad Mahdjoubi som ”med sitt driv, kunskap och engagemang har utvecklat en innovation som revolutionerar sättet vi duschar och använder vatten på idag. Hans företag har utvecklat en femlitersdusch som både renar och sparar vatten samt minskar energiförbrukningen”.

I den jury som utser innovationstalangerna ingår bland andra Prins Daniel, närings- och innovationsminister Mikael Damberg och ordförande för Rättviseförmedlingen Seher Yilmaz.

Utdelningen ägde rum vid Veckans Affärers Framtidsdag på Münchenbryggeriet i Stockholm. Det är Veckans Affärer och innovationsmyndigheten Vinnova som utser Sveriges främsta innovationstalanger. Syftet är att skapa förebilder, inspirera och visa på vars och ens innovationskraft.