Prinsessan Madeleine vid Svenska kyrkans julbasar

Torsdagen den 19 november var Prinsessan Madeleine och Prinsessan Leonore vid Svenska kyrkans traditionsenliga julmarknad i London.

Prinsessan Madeleine och Prinsessan Leonore vid julmarknaden tillsammans med kyrkoherde Michael Persson och kyrkorådets ordförande Madelaine Mason.

Prinsessan Madeleine och Prinsessan Leonore vid julmarknaden tillsammans med kyrkoherde Michael Persson och kyrkorådets ordförande Madelaine Mason. Foto: Svenska kyrkan

I Ulrika Eleonora svenska församling hålls julmarknad i mitten av november varje år med försäljning av svenskt hantverk, mat, pepparkakor, bröd, godis och mycket annat. Flera tusen besökare kommer årligen till marknaden och omkring 250 frivilliga medarbetare svarar för genomförandet. Under många år invigde Drottning Louise julbasaren och därefter under flera år Prinsessan Margaretha.

Svenska kyrkan i London

Sedan tidigt 1700-tal har det funnits en svensk församling i London. Svenska kyrkan i London fungerar som en plats för möten, gudstjänster, kulturella utbyten och för att stötta svenskar i Storbritannien och Irland. Ulrika Eleonora kyrka från 1911 ligger i centrala London vid 6 Harcourt Street.