Prins Daniel vid Prins Daniels Entreprenörsdag

Tisdagen den 10 november deltog Prins Daniel i Prins Daniels entreprenörsdag som arrangerades av Kungl. Ingenjörs­vetenskaps­akademien (IVA) och Prins Daniels Fellowship för andra året i rad.

Dagens moderator Mia Odabas i samtal med Lisa Lindström, grundare av designbyrån Doberman.

Dagens moderator Mia Odabas i samtal med Lisa Lindström, grundare av designbyrån Doberman. Foto: Pelle T Nilsson

Dagen inleddes med att Prinsen hälsade alla välkomna och sa:

Ni entreprenörer löser stora och små problem, och ibland lyckas ni ur ingenting skapa något fantastiskt, något som vi andra inte trodde var möjligt och som vi inte visste att vi inte kunde vara utan.

Entreprenörer och entreprenörsvänner! Det känns väldigt bra att få hälsa er varmt välkomna till vår entreprenörsdag.

För drygt två år sedan lanserade IVA och jag Prins Daniels Fellowship och entreprenör­skapsprogram tillsammans med några av Sveriges många entreprenörs­förebilder. Syftet är att inspirera unga människor att våga satsa, att alla unga som vill starta företag ska våga ta steget.

H.K.H. Prins Daniel

Därefter berättade Niklas Zennström (Atomico), Lisa Lindström (Doberman), Filip Tysander (Daniel Wellington) och Gunilla von Platen (XZAKT Kundrelation) om sina erfarenheter som entreprenörer. Sedan följde rundabordssamtal mellan inspiratörerna och de unga entreprenörerna.

Syftet med dagen var att inspirera unga entreprenörer och gemensamt diskutera erfarenheter och upplevelser av att vara entreprenör.

Dagen är ett årligen återkommande event för att öka intresset för entreprenörskap. Ett hundratal unga entreprenörer från hela landet, som nominerats av olika organisationer och företag, medverkade.

Prins Daniel i samtal med Carl Bennet under entreprenörsdagen.

Prins Daniel i samtal med Carl Bennet under entreprenörsdagen. Foto: Pelle T Nilsson

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörs­vetenskapsakademien (IVA).

Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship

Om IVA

IVA bildades 1919 och är Sveriges näst yngsta akademi. 1916 diskuterades i riksdagen behovet av ett statligt forskningsinstitut med fokus på bränsle- och kraftfrågor.

Uppdraget breddades dock snabbt till att omfatta all teknisk-vetenskaplig forskning och 1919 hade Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien sitt första möte i lokalerna på Grev Turegatan i Stockholm.