Kronprinsessparet träffade ensam­kommande flykting­barn

Tisdagen den 27 oktober besökte Kronprinsessparet Ersta diakonis verksamhet för ensamkommande flyktingbarn på Lukasgården i Nacka.

Kronprinsessparet under mötet med ungdomarna på Lukasgården.

Kronprinsessparet under mötet med ungdomarna på Lukasgården. Foto: Kungahuset.se

Under besöket träffade Kronprinsessparet 20 ungdomar i åldrarna 15–17 år som alla kommit ensamma till Sverige och som nu väntar på uppehålls­tillstånd. Kronprinsessan och Prins Daniel fick höra deras berättelser och om drömmarna för framtiden.

Den viktiga verksamheten som bedrivs på Ersta gjorde starkt intryck. Kraften och ambitionen hos ungdomarna ger hopp för framtiden!

H.K.H. Kronprinsessan

Ungdomarna kommer ifrån Syrien, Irak, Afghanistan, Eritrea och Albanien och går i olika skolor i Nacka kommun. Många försöker ha en aktiv fritid och några har aktiverat sig i föreningar.

Ersta diakoni har också unga volontärer, ca 16–19 år, som besöker Lukasgården för att umgås, spela fotboll, brännboll, fika eller ordna andra aktiviteter.

Under besöket deltog också Ersta diakonis ordförande Kenneth Bengtsson, Ersta diakonis direktor Stefan Nilsson, t.f. verksamhetschef Margareta Laring och bitr. enhetschef Yones Salih samt personal på Lukasgården.

”Den viktiga verksamheten som bedrivs på Ersta gjorde starkt intryck. Kraften och ambitionen hos ungdomarna ger hopp för framtiden!”, sa Kronprinsessparet efter besöket på Lukasgården. Foto: Kungahuset.se

”Den viktiga verksamheten som bedrivs på Ersta gjorde starkt intryck. Kraften och ambitionen hos ungdomarna ger hopp för framtiden!”, sa Kronprinsessparet efter besöket på Lukasgården. Foto: Kungahuset.se

Till toppen