Kronprinsessparets besök i Colombia – dag 3

Kronprinsessparets och infrastrukturminister Anna Johanssons besök i Colombia avslutades fredagen den 23 oktober.

Under sista dagen i Bogotá hade Kronprinsessparet möte med tre kvinnoorganisationer och fick höra om deras arbete.

Under sista dagen i Bogotá hade Kronprinsessparet möte med tre kvinnoorganisationer och fick höra om deras arbete. Foto: Kungahuset.se

Dagen inleddes med ett möte hos kvinnoorganisationen Ruta Pacífica de las Mujeres. Under samtalen deltog även representanter från organisationerna Sisma Mujer och Casa de la Mujer. Kronprinsessparet fick ta del av deras arbete på temat kvinnor som aktörer för fred och veta mer om arbetet med kvinnor som utsatts för våld och diskriminering.

Därefter besökte Kronprinsessparet Guldmuseet, Museo Del Oro och fick en guidad visning. Museet ligger i Bogotás historiska centrum och innehåller cirka 55 000 föremål från de folk som levde i Colombia innan spanjorerna kom till landet. Samlingen är den största i världen i sitt slag med föremål gjorda av guld, keramik, sten och textilier från olika kulturer.

Kronprinsessparet under visningen av guldmuseet.

Kronprinsessparet under visningen av guldmuseet. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter besöket på Guldmuseet träffade Kronprinsessparet personalen på Sveriges ambassad i Bogotá.

Kronprinsessparet och infrastrukturminister Anna Johansson gick sedan till svenska residenset för att träffa ansvariga för alumninätverket för colombianer som studerat i Sverige. Under mötet berättade alumnerna om sina erfarenheter samt hur de arbetar med att belysa möjligheten för colombianska studenter att studera i Sverige.

Som avslutning på besöket deltog Kronprinsessparet och infrastruktur­ministern i en lunch på temat transportinfrastruktur som hölls på svenska residenset.

Fredagens besök avslutade Kronprinsessparets och infrastrukturminister Anna Johanssons veckolånga resa i Peru och Colombia. Syftet med resan var att stärka Sveriges relationer med länderna. Under besöket uppmärksammades bland annat svenska lösningar inom transport-, hälso- och sjukvårdssektorn.

Fredagens besök avslutade Kronprinsessparets och infrastrukturminister Anna Johanssons veckolånga resa i Peru och Colombia. Syftet med resan var att stärka Sveriges relationer med länderna. Under besöket uppmärksammades bland annat svenska lösningar inom transport-, hälso- och sjukvårdssektorn. Foto: Kungahuset.se