Kronprinsessparets besök i Peru – dag 2

Tisdagen den 20 oktober inleddes Kronprinsessparets andra dag i Lima med ett besök på Volvo och avslutades med ett möte med stadens borgmästare.

Kronprinsessan under besöket på INEN som är en klinik för cancersjuka barn.

Kronprinsessan under besöket på INEN som är en klinik för cancersjuka barn. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under besöket hos Volvo lastvagnar berättade Marcus Högberg, Volvos vd i Peru, för Kronprinsessparet och infrastrukturminister Anna Johansson om det CSR-projekt de driver och som är riktat till skolbarn samt om den trafiksäkerhetsutbildning de erbjuder lastbilsförare.

Under besöket på Volvo fick Kronprinsessparet bland annat ta del av företagets arbete med trafiksäkerhet för barn.

Under besöket på Volvo fick Kronprinsessparet bland annat ta del av företagets arbete med trafiksäkerhet för barn. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kronprinsessparet och infrastrukturminister Anna Johansson fick en visning av Volvos anläggning i Lurin, södra Lima.

Kronprinsessparet och infrastrukturminister Anna Johansson fick en visning av Volvos anläggning i Lurin, södra Lima. Foto: David Sica/Stella Pictures

Därefter besökte Kronprinsessparet cancerinstitutet, INEN. Kronprinsessparet fick information om verksamheten samt om samarbetet med Karolinska Institutet och svenska företag. INEN är ett nationellt hälsoinstitut specialiserat på cancerbehandling och tumörer.

Innan lunch fick Kronprinsessparet en guidad visning av Limas historiska centrum. Visningen började vid klostret El Monasterio San Francisco och gick vidare, via Limas gamla järnvägsstation, till La Casa de la Literatura Peruana där en utställning om nobelpristagaren Mario Vargas Llosas verk visas. Den guidade visningen avslutades vid stadshuset där Limas borgmästare Luís Castañeda tog emot.

Kronprinsessparet och infrastrukturminister Anna Johansson under visningen av El Monasterio San Francisco som ligger i centrala Lima. Klosteranläggningen är från 1600-talet och rymmer bland annat ett känt bibliotek.

Kronprinsessparet och infrastrukturminister Anna Johansson under visningen av El Monasterio San Francisco som ligger i centrala Lima. Klosteranläggningen är från 1600-talet och rymmer bland annat ett känt bibliotek. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter ett officiellt möte bjöd borgmästare Castañeda in till lunch.

Besöket hos borgmästaren avslutade Kronprinsessparets och infrastrukturministerns besök i Peru. Från Lima går resan vidare till Cartagena, Colombia.