Kronprinsessan vid ECDC:s tioårsjubileum

Tisdagen den 22 september deltog Kronprinsessan vid European Centre for Disease Prevention and Controls (ECDC) 10-årsjubileum i Aula medica, Karolinska Institutet.

Vid jubileet talade bland andra Xavier Prats Monné vid EU kommissionen, professor Dame Sally Davies som är chief medical officer vid brittiska Department of Health, Florin Popovici som är senior epidemiologist vid National Centre for Communicable Diseases Surveillance i Rumänien samt professor Dr Lothar H Wieler, president vid Robert Koch Institute i Tyskland.

Temat för jubileumsseminariet var microbakteriell resistens samt ECDC:s framtida roll.

ECDC

ECDC, Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar, är en myndighet inom EU som bildades 2005 med syftet att stärka Europas försvar mot smittsamma sjukdomar. Myndigheten har sitt säte i Stockholm.

Läs mer om ECDC