Kronprinsessparet vid franskt-svenskt business forum

Måndagen den 14 september närvarade Kronprinsessparet vid ett franskt-svenskt business forum på Grand Hôtel i Stockholm. Det anordnades med anledning av att Svenska Handelskammaren i Frankrike i år firar hundraårsjubileum.

Kronprinsessparet tillsammans med Gîta Paterson, styrelseordförande för Svenska Handelskammaren i Frankrike, och Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare.

Kronprinsessparet tillsammans med Gîta Paterson, styrelseordförande för Svenska Handelskammaren i Frankrike, och Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare. Foto: Pelle T Nilsson/All Over Press

Gîta Paterson, internationell affärsjurist och styrelseordförande för Svenska Handelskammaren i Frankrike, och Maria Rankka, vd Stockholms Handels­kammare, hälsade välkomna till eftermiddagens forum vars syfte var att främja fransk-svensk affärsutveckling.

Forumet vände sig till företagsledare, investerare, entreprenörer, utvecklare, media, regeringsrepresentanter och aktörer som är intresserade av innovativ teknikutveckling och nya möjligheter till tillväxt och internationellt utbyte.

Moderator under dagen var Maria Rankka.

Handelskammare

Handelskammare är regionala och oberoende organisationer som främjar företagande, är betydelsefulla mötesplatser och förmedlar viktiga affärskontakter.

Handelskammarväsendet härstammar från Frankrike, där den första bildades i Marseille år 1599. Sveriges första handelskammare bildades i Stockholm 1902.

Fransk-svenska Handelskammaren grundades 1915.

Varje handelskammare är en länk i den internationella kedja som gör handelskammarväsendet till ett av världens största nätverk för affärskontakter.