Kronprinsessparet i workshop med Tina Seelig

Måndagen den 7 september deltog Kronprinsessparet tillsammans med ett 30-tal unga entreprenörer i en workshop om kreativitet och entreprenörskap med professor Tina Seelig, Stanford University.

Magnus Aronsson, ESBRI, professor Tina Seelig, Kronprinsessan, Prins Daniel och Erik Olesund.

Magnus Aronsson, ESBRI, professor Tina Seelig, Kronprinsessan, Prins Daniel och Erik Olesund. Foto: Bertil Ericson/TT

Under workshopen som leddes av professor Seelig och hennes kollega Erik Olesund, teaching Fellow vid Stanford Technology Venture, användes Seeligs modell The Invention Cycle. Den lyfter fram konkreta åtgärder som krävs för att sätta idéer till liv. Deltagarna fick exempel på ”verktyg” som de kan använda i sitt arbete för att öka sin kreativitet. Ett som berör omdefinitionen av problem och ett annat som innehåller flera delar kring brainstorming.

Inbjudna deltagare var entreprenörer samt medarbetare vid Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning (ESBRI), Vinnova och Tillväxtverket.

Workshopdeltagare.

Workshopdeltagare. Foto: Kungahuset.se

Professor Tina Seelig är lärare inom kreativitet, entreprenörskap och innovation på Stanford Technology Ventures Program (STVP) och d.school – en av USA:s ledande designskolor och en del av Stanforduniversitetet. Hon har skrivit 17 böcker, senast Insight Out från 2015. I grunden är hon hjärnforskare.

Kronprinsessparet träffade professor Tina Seelig under besöket vid Stanford University i januari i år.

Kronprinsessparet välkomnar till workshopen som hölls i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet.

Kronprinsessparet välkomnar till workshopen som hölls i Bernadottebiblioteket på Kungl. Slottet. Foto: Kungahuset.se