Prins Carl Philips Racing Pokal 2015

Lördagen den 8 och söndagen den 9 augusti var Prins Carl Philip i Lidköping för att ta del av kartingtävlingarna i Lidköping Open och för att dela ut Prins Carl Philips Racing Pokal.

Prinsen tillsammans med pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal 2015. Övre raden, från vänster: Philip Hall, Freddie Carlsson, David Bergqvist och Emil Skärås. Nedre raden, från vänster: Isac Blomqvist, Gabriel Nord, Dino Beganovic, Simon Ohlin, Viktor Gustavsson och Viktor Andersson.

Prinsen tillsammans med pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal 2015. Övre raden, från vänster: Philip Hall, Freddie Carlsson, David Bergqvist och Emil Skärås. Nedre raden, från vänster: Isac Blomqvist, Gabriel Nord, Dino Beganovic, Simon Ohlin, Viktor Gustavsson och Viktor Andersson. Foto: Johan Eriksson/Gokartfoto

Under lördagen följde Prinsen tävlingarna som hölls på Lidköpings Motorstadion. Prinsen körde också tävlingsklassen DD2 och slutade på plats 12 av 24 startande. Vann gjorde Andreas Wernersson.

Dags för ett av kvalheaten. Prinsen i blågul hjälm.

Dags för ett av kvalheaten. Prinsen i blågul hjälm. Foto: Kungahuset.se

På söndagen avgjordes Prins Carl Philips Racing Pokal 2015. En tävling vars syfte är att hjälpa unga kartingtalanger i racingkarriären. Förutom ett eftertraktat förstapris får även tvåorna och treorna i respektive klass ta del av priser i form av testkörning av racerbilar, träningsläger och licenskurser. Priset instiftades 2013 på initiativ av Prins Carl Philip.

Årets vinnare var Dino Beganovic från Linköpings MS som tog hem segern i klassen J60, Simon Ohlin från Kristianstads KK segrade i KF Junior och Freddie Carlsson från Åmåls MK vann i KZ2.

Prinsen gratulerar Freddie Carlsson från Åmål som vann Prins Carl Philips Racing Pokal i klassen KZ2.

Prinsen gratulerar Freddie Carlsson från Åmål som vann Prins Carl Philips Racing Pokal i klassen KZ2. Foto: Kungahuset.se