Prins Daniel besökte Svenskt Näringsliv

Torsdagen den 18 juni besökte Prins Daniel Svenskt Näringsliv i Stockholm.

Prins Daniel tillsammans med vinnaren i Svenskt Näringslivs och Lärarnas Riksförbunds tävling "Sveriges främsta lärare i entreprenörskap" Richard Nilsson.

Prins Daniel tillsammans med vinnaren i Svenskt Näringslivs och Lärarnas Riksförbunds tävling "Sveriges främsta lärare i entreprenörskap" Richard Nilsson. Foto: Nicklas Mattsson/Entreprenören

Besöket inleddes med att Prinsen fick information om Svenskt Näringslivs arbete kring entreprenörskap med fokus på unga. Därefter fick Prinsen en rundvandring samt besökte mediacentralen och ekonomifakta.

Besökte avslutades med att Prinsen åt lunch tillsammans med Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne, vice vd Lars-Göran Johansson, samt vinnaren av Svenskt Näringslivs och Lärarnas Riksförbunds tävling Sveriges främsta lärare i entreprenörskap Rickard Nilsson, lärare vid Gränsälvsgymnasiet i Övertårneå.

Om Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv företräder närmare 60 000 små, medelstora och stora företag och är företagens företrädare i Sverige. Dessa företag är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar.

Läs mer om Svenskt Näringsliv

Sveriges främsta lärare i entreprenörskap

2014 lanserade Lärarnas Riksförbund och Svenskt Näringsliv tävlingen Sveriges främsta lärare i entreprenörskap. Syftet med tävlingen är att uppmärksamma lärare som gör ett riktigt bra jobb med elevernas förmågor, kunskaper och attityder runt entreprenörskap och företagande.