Bröllopsmiddagen
Bröllopsmiddagen gavs i Vita Havet på Kungl. Slottet.

Under bröllopsmiddagen i Vita Havet. Foto: Anders Wiklund/TT
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia satt bredvid varandra i mitten av honnörsbordet som var uppdukat i Vita havet på Kungl. Slottet.
Meny
Vit sparris ”Prinsessan Sofia” kokt i fläderblomslag med älvdalsrom, sparris- och gräslöksemulsion
*
Koriandersjuden havskräfta med spishalstrad pilgrimsmussla, grankryddad yuzudressing, harsyra och spritärtor
*
Stekt, lättrimmad gös från Hjälmaren med grillade primörgrönsaker, karamelliserad crème-fraiche och rökt smör
*
Persika- och hallontartelett med vit choklad, Champagne- och persikosorbet
Under middagen höll Kungen tal och sa:
Det är slående vilken glädje och samhörighet som du Sofia och Carl Philip funnit hos varandra.
Det är en sann lycka att se hur ni båda tar fram det bästa hos den andre. Hur ni samarbetar, och kompletterar varandra. Och hur ni stöttar varandra – i smått och i stort.
H.M. Konungen

Kungens tal. Foto: Anders Wiklund/TT
Även Prinsessan Sofias far, herr Erik Hellqvist, höll tal och sa:
”Carl Philip, Jag kommer inte be dej att ta hand om min dotter. Det har hon alltid klarat av själv. Men jag ber er båda att fortsätta ta väl hand om varandra.”

Prinsessan Sofias pappa Erik Hellqvist håller tal. Foto: Anders Wiklund/TT
Det sista talet höll Prins Carl Philip som sa:
Jag har mycket kvar att lära i livet och mycket kvar att göra. Det är en lång resa, och den resan ser jag oändligt mycket fram emot att få göra tillsammans med dig.
Men det viktigaste har jag redan lärt mig, och det är att kärleken övervinner allt.
H.K. H. Prins Carl Philip
Efter bröllopsmiddagen serverades bröllopstårtan som skapats av Svenska Konditorlandslaget.
Kvällen avrundades med dans i Karl XI:s galleri.