Kronprinsessan i möte med Jane Goodall

Lördagen den 6 juni tog Kronprinsessan emot etologen Jane Goodall på Haga slott.

Jane Goodall och Kronprinsessan vid mötet på Haga slott.

Jane Goodall och Kronprinsessan vid mötet på Haga slott. Foto: David Sica/Stella Pictures

Under mötet stod miljöfrågor på agendan och Kronprinsessan fick höra om Jane Goodalls arbete.

Jane Goodall är en av världens mest berömda etologer. På 60-talet inledde hon sin forskning på schimpanser. De resultat hon fann, som till exempel förekomsten av redskapsanvändning, har hjälpt till att omvärdera synen på en av våra närmaste släktingar.

I dag reser hon världen över för att föra vidare sitt budskap om att alla människor kan göra skillnad och inspirerar till engagemang för att göra världen bättre för människor, djur och miljö.

Jane Goodall besökte Sverige för att berätta om sin stiftelse Jane Goodall Institute. Hon träffade regeringen och höll en föreläsning i Stockholm tillsammans med naturfotografen Mattias Klum och Johan Rockström, som är professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet och chef för Stockholm Resilience Centre.

Kronprinsessan träffade senast Jane Goodall på Nordens Ark i maj 2009 då de tillsammans invigde en avelsanläggning för fjällgås.

Jane Goodall Institute

Jane Goodall Institute är en ideell organisation med lokala kontor världen över som arbetar utifrån Jane Goodalls vetenskapliga och humanitära synsätt.

Jane Goodall Institutes ungdomsorganisation, Roots and Shoots, strävar efter att skapa ett nätverk över hela världen av unga människor som vill arbeta för att få leva i en bättre värld.