Prins Daniel besökte SM i Ung Företagsamhet

Måndagen den 11 maj besökte Prins Daniel Ung Företagsamhets mässa SM i UF-företagande på Stockholmsmässan i Älvsjö. Prinsen delade även ut Svenska Dagbladets Affärsbragd.

Prinsen gick runt i mässhallen och träffade unga entreprenörer.

Prinsen gick runt i mässhallen och träffade unga entreprenörer. Foto: Kungahuset.se

Vid SM i UF-företagande samlas vinnarna från Ung Företagsamhets 24 regioner för att tävla om SM-titeln.

Prins Daniel inledde besöket på mässan med att träffa lärare vid UF:s lärarkonferens. Prinsen sa bland annat:

Jag är full av beundran för personer som gör skillnad, det är otroligt centralt i det ni lärare gör och jag önskar er lycka till med ert viktiga arbete

H.K.H. Prins Daniel

Därefter deltog Prinsen vid invigningen av SM i UF-företagande och delade ut Svenska Dagbladets pris SvD Affärsbragd. I år gick priset till Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon med motiveringen:

De har på ett revolutionerande sätt förändrat hur vi konsumerar musik. Dessutom har de två grundarna skapat ett snabbväxande företag som satt Sverige på kartan som digitalt föregångsland.

Prins Daniel delade ut Svenska Dagbladets Affärsbragd till Spotifys grundare. Martin Lorentzon tog emot priset.

Prins Daniel delade ut Svenska Dagbladets Affärsbragd till Spotifys grundare. Martin Lorentzon tog emot priset. Foto: Kungahuset.se

Som avslutning på besöket gick Prinsen runt i mässhallen och träffade flera av de unga entreprenörerna som presenterade sina företag.

Runt 290 företag ställer ut på mässan och det är cirka 25 000 gymnasieelever som driver UF företag. Eleverna startar, driver och avslutar sina företag under läsåret.

Prins Daniel i möte med unga företagare.

Prins Daniel i möte med unga företagare. Foto: David Sica/Stella Pictures

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet (UF) är en ideell organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap i utbildningssystemet. UF finns över hela Sverige genom ett nationellt kansli och 24 regionala föreningar. Organisationen har ca 100 medarbetare. Sedan starten 1980 har nära 280 000 elever startat UF-företag.