Prins Daniel tränade med löparakademin

Måndagen den 27 april var Prins Daniel i Skärholmen för att träna med löparakademin. Kronprinsessparets stiftelse stödjer organisationen.

Ungdomsledare Josefine Engdahl förklarar dagens intervallövningar på Vårbergs IP. Två gånger i veckan träffas killar och tjejer för löpträning med Löparakademin.

Ungdomsledare Josefine Engdahl förklarar dagens intervallövningar på Vårbergs IP. Två gånger i veckan träffas killar och tjejer för löpträning med Löparakademin. Foto: Kungahuset.se

Löparakademin är en ideell organisation som arbetar med individ- och områdesutveckling. Programmet vänder sig till killar och tjejer i årskurs nio och man använder löpning som ett redskap för att nå sociala förbättringar.

Under stafetten.

Under stafetten. Foto: Kungahuset.se

Ideellt engagerade ledare är med och motiverar och inspirerar deltagarna. Mentorskapet från ledarna är en viktig del av programmet och ger ungdomarna en naturlig kontakt med vuxna förebilder.

Under tio veckor tränar deltagare och ledare tillsammans inför slutmålet som är att genomföra ett 10 kilometerslopp. Varje vecka ingår två obligatoriska träningspass och varannan söndag är det workshop. Då man diskuterar saker som vad en hälsosam livsstil är och vad det innebär att börja gymnasiet samt sätter upp personliga målsättningar.

Efter intervallövningarna på Vårbergs IP. Bland annat genomfördes en stafett och ”Kebaben”, som går ut på att lyssna noga på ledarens utrop för att sedan springa till rätt station där en uppgift väntar.

Efter intervallövningarna på Vårbergs IP. Bland annat genomfördes en stafett och ”Kebaben”, som går ut på att lyssna noga på ledarens utrop för att sedan springa till rätt station där en uppgift väntar. Foto: Kungahuset.se

Löparakademin grundades 2009 och har i dag verksamhet i Skärholmen, Norra Botkyrka, Rågsved, Hässelby, Malmö och i Gävle. Till hösten startar man verksamheter i Tensta, Husby, Bagarmossen samt i Göteborg och Västerås.

Tarek är en av de niondeklassare som under tio veckor tränar med akademin. Målet är bland annat ett millopp.

Tarek är en av de niondeklassare som under tio veckor tränar med akademin. Målet är bland annat ett millopp. Foto: Kungahuset.se

Om Kronprinsessparets stiftelse

Med anledning av Kronprinsessparets bröllop 2010 bildade Kronprinsessan och Prins Daniel en stiftelse.

Kronprinsessparets stiftelse ska främja barn och ungdomar i Sverige med syfte att motverka utanförskap och främja god hälsa.