Kungaparet och Kronprinsessparet firade Drottning Margrethes 75-årsdag

Torsdagen den 16 april var Kungaparet och Kronprinsessparet i Köpenhamn för att ta del i firandet av Drottning Margrethe.

Galamiddagen under onsdagskvällen på Christiansborgs slott. Från vänster: Drottning Máxima av Nederländerna, Kungen, Drottning Margrethe, Kronprins Frederik, Kung Harald V av Norge, Drottningen och Kung Willem-Alexander av Nederländerna.

Galamiddagen under onsdagskvällen på Christiansborgs slott. Från vänster: Drottning Máxima av Nederländerna, Kungen, Drottning Margrethe, Kronprins Frederik, Kung Harald V av Norge, Drottningen och Kung Willem-Alexander av Nederländerna. Foto: Patrick van Katwijk/Stella Pictures

Festligheterna inleddes på onsdagen och Kungaparet deltog i den galamiddag som hölls i Riddarsalen på Christiansborgs slott.

Uppvaktningen på 75-årsdagen tog sin början på Fredensborg slott där den kungliga familjen och de kungliga gästerna hade samlats.

Vid Christian VII: s palats, Amalienborg, tog sedan Drottning Margrethe emot folkets hyllningar.

Kungaparet och Kronprinsessparet vid Amalienborg.

Kungaparet och Kronprinsessparet vid Amalienborg. Foto: Stefan Lindblom/Stella Pictures

Kortegen genom Köpenhamn.

Kortegen genom Köpenhamn. Foto: Stefan Lindblom/Stella Pictures

Därifrån gick en kortege till Köpenhamns Rådhus där den officiella mottagningen och en lunch hölls. Inbjudna var kungliga gäster och representanter från det officiella Danmark.

På kvällen hölls middag med dans på Fredensborgs slott.

Gustaf VI Adolf, Drottning Margrethes morfar, och Drottning Louise på besök i Köpenhamn våren 1952. Från vänster i bilden: Gustaf VI Adolf, prinsessan Anne-Marie av Danmark, Drottning Louise, prinsessan Margrethe av Danmark, Drottning Ingrid av Danmark, prinsessan Benedikte av Danmark och Kung Fredrik IX av Danmark.

Gustaf VI Adolf, Drottning Margrethes morfar, och Drottning Louise på besök i Köpenhamn våren 1952. Från vänster i bilden: Gustaf VI Adolf, prinsessan Anne-Marie av Danmark, Drottning Louise, prinsessan Margrethe av Danmark, Drottning Ingrid av Danmark, prinsessan Benedikte av Danmark och Kung Fredrik IX av Danmark. Foto: Elfelt. Ur Bernadottebibliotekets arkiv.