Prins Carl Philip vid Skogsnäringsveckan

Tisdagen den 14 april var Prins Carl Philip vid invigningen av Skogsnäringsveckan på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Prins Carl Philip tillsammans med pristagarna Annika Nordin, Katarina Levin, Matz Hannerz, Leif Jougda och Daniel Eriksson.

Prins Carl Philip tillsammans med pristagarna Annika Nordin, Katarina Levin, Matz Hannerz, Leif Jougda och Daniel Eriksson. Foto: David Sica/Stella Pictures

Prinsens dag på Münchenbryggeriet inleddes med ett föredrag av författaren Theodor Kallifatides som under rubriken Du lever i ett välsignat land talade om olika kulturers förhållande till skogen

Därefter delade Prinsen ut följande priser:

Guldkvistar som i år gick till professor Annika Nordin som ledare för forskningsprogrammet Future Forests, Mats Hannerz som genom digitala teknikens möjligheter tar forskning till utbredd och uppdaterad praktik i skogen, samt till Katarina Levin som är vd för ett av Sveriges största sågverk.

Priset går till personer som på det nationella planet gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk.

Greve Carl Bernadottes skogspris delades ut till Leif Jougda, specialist på skogsbruk och rennäring vid Skogsstyrelsen samt grundare av Renbruksplanerna. Priset har delats ut i mer än 50 år till en person som gjort det svenska skogsbruket utomordentliga tjänster. Enligt instiftarens önskemål delas priset ofta ut till människor som på ett fruktbart sätt kombinerar vetenskap med praktik.

Stiftelsen Gunnar Sundblads Forskningsfonds Kompetensutvecklingspris tilldelades doktorand Daniel Eriksson vid Örebro universitet. Priset ska främja utvecklingen av svensk massa- och pappersindustri.

Författaren Theodor Kallifatides talade om olika kulturers förhållande till skogen.

Författaren Theodor Kallifatides talade om olika kulturers förhållande till skogen. Foto: Kungahuset.se

Skogsnäringsveckan

Skogsnäringsveckan anordnas av branschorganisationen Skogsindustrierna i samarbete med föreningen Skogen.

Skogsnäringsveckan fick sin nuvarande form 2006, men är i sig en fortsättning på den tidigare Skogsveckan som startade 1866.