Kungaparet på Written on Skin

Torsdagen den 12 februari såg Kungaparet Kungliga Operans hyllade uppsättning av Written on Skin.

Kungaparet på Kungliga Operan.

Kungaparet på Kungliga Operan. Foto: Robert Eklund/Stella Pictures

Written on Skin blev den brittiske tonsättaren George Benjamins stora internationella genombrott och operan har spelats runt om i världen för utsålda hus sedan premiären 2012. Den engelske dramatikern Martin Crimp har skrivit en vacker och brutal text som matchar Benjamins poetiska klangvärld.

Som första skandinaviska operahus presenterar Kungliga Operan denna nya internationella operaklassiker med Elin Rombo i rollen som Agnès och Jeremy Carpenter som The Protector.

Som första skandinaviska operahus presenterar Kungliga Operan denna nya internationella operaklassiker med Elin Rombo i rollen som Agnès och Jeremy Carpenter som The Protector. Foto Markus Gårder

Handling

I centrum för den gastkramande berättelsen står den unga Agnès som vill bli älskad och sedd som den hon är. Hennes man, den våldsamma Protector, kan inte möta hennes behov utan vill ha makt och kontroll över henne. Han beställer en vacker bok av The Boy som ska skildra hans storslagna liv och bedrifter. Samtidigt som The Boy arbetar med boken, väcker han Agnès kärlek och begär.