Prinsessan Madeleine i möte med Min Stora Dag

Tisdagen den 20 januari gav Prinsessan Madeleine företräde på Kungl. Slottet för Hélène Benno, generalsekreterare Min Stora Dag. Prinsessan Madeleine är stiftelsens beskyddare.

Prinsessan Madeleine tillsammans med Hélène Benno.

Prinsessan Madeleine tillsammans med Hélène Benno. Foto: Anders Wiklund/TT

Min Stora Dag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. Varje år insjuknar hundratals barn i Sverige i sjukdomar med en svår livspåverkande, inte sällan livshotande, diagnos. Stiftelsens mål är att ge dessa barn någonting att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa.

Efter mötet sa Prinsessan:

Det var givande och intressant att träffa Hélène Benno i dag och få en uppdatering om Min Stora Dag och det viktiga arbete de gör för att glädja svårt sjuka barn

H.K.H. Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har varit beskyddare av Min Stora Dag sedan 2001.

Läs mer om MinStoraDag

Följ MinStoraDag på Facebook

Hej Hélène Benno, generalsekreterare för Min Stora Dag sedan 2013!

Hélène Benno, generalsekreterare för Min Stora Dag.

Hélène Benno, generalsekreterare för Min Stora Dag. Foto: Kungahuset.se

Hur har Min Stora Dag utvecklats under din tid som generalsekreterare?
– Mina första två år som generalsekreterare har handlat mycket om att förvalta en fantastisk stiftelse och samtidigt förädla och ta den in i den tid som är nu. Det innebär både att titta på hur vi samlar in pengar och hur sjukdomslandskapet förändrats liksom att målmedvetet jobba med kanaler som sociala medier.

Till exempel hade vi i april 2013 när jag tillträdde 4 000 följare på Facebook, idag är det drygt 38 000. Det har bidragit till att vi blivit mer kända, fått fler engagerade volontärer och ökat insamlade pengar. Helt enkelt att vi har mer resurser att hjälpa fler barn. För det viktigaste är som alltid att göra skillnad för barnen. Allt fler, både sjukhuspersonal och föräldrar, vittnar om vad det betyder för barnen att få den kraft och självkänsla som en paus i allt det sjuka ger.

Vad gjorde stiftelsen för barn under förra året?
– Förra året var det fler barn än någonsin som fick vara med om någon av våra aktiviteter; 279 fick Stora Dagar och många fick ta del av gruppaktiviteter, läger, caféer och annat. Bland annat önskade sig två barn Stora Dagar med slottsbesök. Samir 14 år som varit med om en svår olycka önskade sig att få träffa Kungen för att få tacka för allt som Sverige gjort för honom. I januari blev den drömmen sann.

I november uppfylldes en önskning för en lycklig Felicia 16 år som med sin syster, mamma och pappa fick en uppskattad pratstund med en som alltid engagerad Kronprinsessa. Vi hade också stora gruppaktiviteter på bland annat Legoland och High Chaparral. Dessutom ordnades för första gången ett uppskattat kockläger med unga från olika delar av landet.

Vad har ni för arbete framför er?
– I år kommer vi att se över sjukdomsbehov och hoppas nå fler privatgivare. Allt för att vi ska ge ännu fler barn med svåra sjukdomar möjligheten att få vara med om något alldeles extra.