Kungaparet på festivalen Unga Musik på Slottet

Måndagen den 19 januari lyssnade Kungaparet till en konsert med elever från musik­konservatoriet i Falun och Södra Latins musikklasser. Konserten ägde rum i Rikssalen på Kungl. Slottet och ingår i festivalen Unga Musik på Slottet.

Under konserten med elever från musikkonservatoriet i Falun.

Under konserten med elever från musikkonservatoriet i Falun. Foto: Kungahuset.se

Unga Musik på Slottet är en veckolång festival som presenterar unga begåvningar inom musik och dans. Festivalen pågår mellan den 16 och 24 januari.

Festivalen är en del av Musik på Slottet.

Musik på Slottet

Musik på Slottet är en internationell musikfestival med tyngdpunkt i den klassiska musiken. Den består av Unga Musik på Slottet, en vecka i januari, och Musik på Slottet, som under september månad presenterar konserter med etablerade musiker.

Det var Kung Gustav VI Adolf som 1970 bjöd in violinisten och kapellmästaren Mats Liljefors att ge konserter på Kungl. Slottet. Musik på Slottet uppstod och blev snart en stor framgång. Anna Eklund-Tarantino tar i år över som konstnärlig ledare efter Mats Liljefors. Kungen är Musik på Slottets beskyddare.

Läs mer om Musik på Slottet