Kungaparet och Kronprinsess­paret vid minnes­gudstjänst för tsunamins offer

Annandag jul närvarade Kungaparet och Kronprinsessparet vid en minnesgudstjänst för tsunamins offer i Sydostasien för tio år sedan. Kungaparet har tillsammans med svenska kyrkan tagit initiativ till gudstjänsten.

Kungaparet och Kronprinsessparet med statsminister Stefan Löfven i förgrunden.

Kungaparet och Kronprinsessparet med statsminister Stefan Löfven i förgrunden. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ärkebiskop Antje Jackelén ledde gudstjänsten och höll en betraktelse där hon bland annat sade:

”Var är de vars liv tog slut så abrupt denna annandag jul för tio år sedan? De finns i minnen och bärs i hjärtan. De finns i den omvärdering av livet som många har gjort: att gemenskapen betyder mer än jagandet efter livets allehanda. Att kärlek är större än alla våra missade tillfällen att visa omsorg. Att ny mening kan växa fram ur det meningslösa.”

Läs hela betraktelsen

Även statsminister Stefan Löfven höll tal och för musiken stod Annika Skoglund, sång, Ulrika Edström, cello, och Andrew Canning, orgel.