Kungaparet i möte med Musik på Slottet

Tisdagen den 16 december gav Kungaparet företräde för Anna Eklund-Tarantino, ny konstnärlig ledare för Musik på Slottet, och Göran Groth som är ordförande i vänföreningen. Kungen är Musik på Slottets beskyddare.

Kungaparet tillsammans med vänföreningens ordförande Göran Groth och konstnärlig ledare Anna Eklund-Tarantino.

Kungaparet tillsammans med vänföreningens ordförande Göran Groth och konstnärlig ledare Anna Eklund-Tarantino. Foto: Kungahuset.se

Anna Eklund-Tarantino tar över som konstnärlig ledare för Musik på Slottet efter Mats Liljefors, som 1970 fick i uppdrag av Gustaf VI Adolf att ordna en konsertverksamhet på slottet.

Vänföreningen, som också bildades 1970, har idag över 650 medlemmar.

Hej Anna Eklund-Tarantino!

Anna Eklund-Tarantino.

Anna Eklund-Tarantino. Foto: Kungahuset.se

Vad är Musik på Slottet?
– Det är en internationell musikfestival som håller hög konstnärlig profil. Festivalen består av Unga Musik på Slottet, som äger rum i januari månad och där framtidens stjärnor presenteras. I september månad framträder etablerade musiker vid Musik på Slottet.

Hur ser programmet ut för Unga Musik på Slottet i januari?
– Bland andra medverkar elever från opera- och musikhögskolor, Södra Latin och Fryshuset liksom Faluns musikkonservatorium och en utländsk akademi. Dessutom har vi två stora satsningar, dels dansföreställningen Drottning Kristina dels operaföreställningen Norma av Bellini. Under Unga Musik på Slottet bjuder vi in elever på skolor i Stockholms län. De går gratis på konserterna och för många blir det här ett första möte med musiken, staden och slottet.

Läs mer om Musik på Slottet