Kronprinsessan invigde Sweden International Horse Show

Fredagen den 28 november invigde Kronprinsessan Sweden International Horse Show som för första gången hålls på Friends Arena i Solna.

Kronprinsessan gjorde entré på Friends Arena i Victoria-spannet. Vagnen med sina tillhörande selar och speciella civila livréer var en bröllopsgåva från Storhertigparet av Baden, till deras dotter Victoria och kronprins Gustaf (blivande Gustaf V). Vagnen är en kalesch, och den är tillverkad i Paris år 1881. Den har ingen kuskbock utan framförs à la d'aumont, d.v.s. med spannryttare på vänsterhästarna i spannet. Vagn och selar finns att se på Hovstallet.

Kronprinsessan gjorde entré på Friends Arena i Victoria-spannet. Vagnen med sina tillhörande selar och speciella civila livréer var en bröllopsgåva från Storhertigparet av Baden, till deras dotter Victoria och kronprins Gustaf (blivande Gustaf V). Vagnen är en kalesch, och den är tillverkad i Paris år 1881. Den har ingen kuskbock utan framförs à la d'aumont, d.v.s. med spannryttare på vänsterhästarna i spannet. Vagn och selar finns att se på Hovstallet. Foto: David Sica/Stella Pictures

Kronprinsessan anlände in till arenan i en kalesch dragen av ett fyrspann, till musik av Livgardets Dragonmusikkår.

Sweden International Horse Show invigdes genom att Kronprinsessan gav startsignal till Malin Baryard och hästen Jive som hoppade ett hinder.

Kronprinsessan ger Malin Baryard och Jive startsignal.

Kronprinsessan ger Malin Baryard och Jive startsignal. Foto: David Sica/Stella Pictures

Därefter tog programmet vid med stjärnstafett, internationell hoppning och Wången Trotters.

Sweden International Horse Show

2014 är första året som Sweden International Horse Show äger rum på Friends Arena. Tidigare har den arrangerats i Ericsson Globe Arena, då under namnet Stockholm International Horse Show. Tävlingen har ägt rum sedan 1993.

Kronprinsessan tillsammans med Ulf Rosengren, ordförande för organisationskommittén för Sweden International Horse Show, och Malin Baryard, sportchef för Sweden International Horse Show. Malin Baryard deltar också i tävlingarna och har varit showen trogen sedan starten 1993.

Kronprinsessan tillsammans med Ulf Rosengren, ordförande för organisationskommittén för Sweden International Horse Show, och Malin Baryard, sportchef för Sweden International Horse Show. Malin Baryard deltar också i tävlingarna och har varit showen trogen sedan starten 1993. Foto: David Sica/Stella Pictures