Kronprinsessan besökte Jula och svenska Lottakårens riksstämma

Lördagen den 22 november besökte Kronprinsessan Julas huvudkontor i Skara samt deltog i svenska Lottakårens riksstämma i Skövde.

Sedan 1924 har svenska Lottakåren stått för folkförankring och uppslutning kring hur vi tillsammans skapar ett säkrare samhälle.

Sedan 1924 har svenska Lottakåren stått för folkförankring och uppslutning kring hur vi tillsammans skapar ett säkrare samhälle. Foto: Adam Ihse/TT

Besöket på Jula inleddes med att Kronprinsessan fick en presentation av företaget av ägare Karl-Johan Blank och vd Joachim Frykberg. Under rundvandringen, där Kronprinsessan bland annat fick se centrallagret, berättade Karl-Johan Blank och Joachim Frykberg om framtidsvisioner, utmaningar samt Julas hållbarhetsarbete.

Kronprinsessan fick även se utbyggnaden av centrallagret. I dag är Julas centrallager 110 000 kvadratmeter och med den nya utbyggnaden får lagret en total yta upp mot 150 000 kvadratmeter.

Under besöket på Jula fick Kronprinsessan tillfälle att se centrallagret som just nu byggs ut till att bli cirka 150 000 kvadratmeter stort och därmed blir det ett av de största lagren i Sverige.

Under besöket på Jula fick Kronprinsessan tillfälle att se centrallagret som just nu byggs ut till att bli cirka 150 000 kvadratmeter stort och därmed blir det ett av de största lagren i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT

Efter besöket hos Jula åkte Kronprinsessan till Skövde och deltog vid svenska Lottakårens riksstämma och 90-årsjubileum. Sedan 2005 är Kronprinsessan beskyddare av svenska Lottakåren.

Riksstämmans högtidlighållande inleddes med att rikslottachef Annette Rihagen hälsade alla välkomna. Därefter talade landshövding Lars Bäckström.

Högtidlighållandet avslutades med att Kronprinsessan delade ut medaljer av kungligt guld till bland annat rikslottachef Annette Rihagen som avgår i slutet av november. Annette Rihagen har varit rikslottachef sedan november 2008.

Kronprinsessan deltog i Lottakårens riksstämma. I samband med den högtidlighölls svenska Lottakårens 90-årsjubileum. Kronprinsessan är organisationens beskyddare.

Kronprinsessan deltog i Lottakårens riksstämma. I samband med den högtidlighölls svenska Lottakårens 90-årsjubileum. Kronprinsessan är organisationens beskyddare. Foto: Adam Ihse/TT