Pressträff med anledning av statsbesöket till Frankrike

Torsdagen den 20 november hölls en pressträff på Kungl. Slottet med anledning av statsbesöket i Frankrike den 2–4 december. Kungaparet är inbjudna av president François Hollande.

Pressmötet leddes av Kristina Windrup Olander, kommunikationsdirektör på Business Sweden, Boel Lindbergh, gruppchef för UD:s internationella presscenter, och hovets informationschef Margareta Thorgren.

Pressmötet leddes av Kristina Windrup Olander, kommunikationsdirektör på Business Sweden, Boel Lindbergh, gruppchef för UD:s internationella presscenter, och hovets informationschef Margareta Thorgren. Foto: Kungahuset.se

Teman för statsbesöket är vetenskap och forskning, miljö- och integrationsfrågor samt Sverige som en kreativ kultur- och livsstilsnation.

Från regeringen deltar tre statsråd: arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, energiminister Ibrahim Baylan och närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Under mötet presenterade Boel Lindbergh, gruppchef UD:s internationella presscenter, programmet.

Kristina Windrup Olander, kommunikationsdirektör på Business Sweden, berättade om den näringslivsdelegation bestående av ett 20-tal representanter från svenska storföretag som deltar under statsbesöket. Business Sweden anordnar ett flertal programpunkter under besöket, bland annat ett forum på temat grön tillväxt och globalisering.

Bild på Kungaparet med hashtaggen för statsbesöket #SUEDEFRANCE2014