Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist vid prisutdelning av Sveriges ungdomsentreprenör 2014

Onsdagen den 19 november deltog Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Fryshusets seminarium och prisutdelning av Sveriges ungdomsentreprenör 2014.

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist delade ut priset ”Årets idé 2014” till Negin Azimi.

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist delade ut priset ”Årets idé 2014” till Negin Azimi. Foto: Henrik Montgomery/TT

Sven Heijbel inledde kvällen med att tala kring temat Vad är lycka?. Därefter välkomnades Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist upp på scen för att dela ut pris för Årets idé 2014.

Årets idé 2014 gick till Negin Azimi för sin idé TEDxYouth Stockholm. Juryns motivering var:

” ... en eldsjäl som brinner för entreprenörskap och förändring. Genom sitt arbete med att utveckla sin idé har personen visat att ålder inte är en faktor för framgång – utan att framåtanda, jävlar anamma och ett inre driv är det som behövs för att påverka. ( ... ) redan, som 16-åring, kontakt med jättar som Google och Svenskt Näringsliv – något som många betydligt äldre och mer etablerade entreprenörer bara kan drömma om.”

Gina Dirawi talade därefter på temat Rädslor – att kasta sig ut och Kodjo Akolor om Konsten att tro på sig själv.

I en paneldiskussion pratade Silvana Imam, rappare, Nikeisha Andersson, videoregissör, och Babak Azarmi, entreprenör, om att våga tro på sig själv och att motgångar kan vara bra och ge lärdomar.

Fatime Nedzipovska mottog priset som Årets samhällsförbättrare och Anton Håkansson, från Snailday tilldelades priset Årets företag.

Kvällens konferencier var Leo Razzak, social entreprenör och grundare av Banglabarn.

Ohyra danskompani och LL&CC uppträdde under kvällen.

Om Sveriges ungdomsentreprenör

Fryshuset Inc arrangerar årligen Sveriges ungdomsentreprenör, för att lyfta ungas idéer och hitta framtidens stora entreprenörer.

Läs mer om Sveriges ungdomsentreprenör