Representationsmiddag på Kungl. Slottet
Tisdagen den 18 november bjöd Kungaparet in till årets andra representationsmiddag på Kungl. Slottet.

Kungaparet gav årets andra representationsmiddag på Kungl. Slottet. Foto: David Sica/Stella Pictures
Inbjudna var representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, myndigheter, vetenskap, idrott, näringsliv, kultur samt personer som Kungafamiljen mött vid resor.

Kronprinsessan och Prins Daniel. Foto: David Sica/Stella Pictures

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. Foto: Henrik Montgomery/TT
Gästerna togs emot och hälsades välkomna av Kungaparet, Kronprinsessparet, Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Vita havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri.

Statsminister Stefan Löfven och Ulla Löfven. Foto: David Sica/Stella Pictures

Marie-Louise Ekman och Gösta Ekman. Foto: David Sica/Stella Pictures

Talman Urban Ahlin och Jenni Ahlin. Foto: David Sica/Stella Pictures

Utbildningsminister Gustav Fridolin och Jennie Fridolin. Foto: David Sica/Stella Pictures

Louise Terling och Lotta Bromé. Foto: David Sica/Stella Pictures

Carolina Sachs, Daniel Sachs och Melinda Kinnaman. Foto: David Sica/Stella Pictures
Bordsplacering
Kungen förde talmannens maka, Jenni Ahlin, till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen statsministerns maka, Ulla Löfven.
Drottningen fördes till bordet av talman Urban Ahlin och hade på sin högra sida statsminister Stefan Löfven.
Kronprinsessan fördes till bordet av statsminister Stefan Löfven och hade på sin högra sida statsrådet Gustav Fridolin.
Prins Daniel förde statsministerns maka, Ulla Löfven, till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Daniel statsrådet Aida Hadzialic.
Prins Carl Philip förde Sofia Hellqvist till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Carl Philip statsrådet Anna Johansson.
Sofia Hellqvist fördes till bordet av Prins Carl Philip och hade på sin högra sida USA:s ambassadör Mark Brzezinski.

Blomsterarrangemangen bestod av rosor, nejlikor, två sorters krysantemum, blommande eukalyptus i toner av kola, rost och rosa skapade av hovflorist Claes Carlsson. Foto: Kungahuset.se
Meny
Förrätten bestod av ankleverterrin med kardemummadoftande lingonmarmelad, valnötscrème och karamelliserad brioche.
*
Därefter serverades smörbakad torskfilé med fänkålsvariation, brandade och ostronsmörsås med gräslöksolja.
*
Efter det serverades stekt hängmörad svensk oxfilé med liten halstrad råbiff, rödvinskokt oxkind, schalottenlöksmarmelad och oxmärgssky.
*
Middagen avslutades med hjortronmousse med kolakräm, mylta, glass på Dulce Valrhona Choklad och ganache med brynt vit choklad.