Prins Carl Philip vid Agriculture Innovation Day

Måndagen den 17 november deltog Prins Carl Philip i konferensen Agriculture Innovation Day vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Ultuna.Under konferensen lyftes de gröna näringarna, samarbeten och konkret utveckling.

Prins Carl Philip

Foto: Per Larsson/TT

Prinsen öppnade Agriculture Innovation Day och sa i sitt tal:

Hållbarhet innebär handling. Vi måste alla börja agera – företag och organisationer, myndigheter och privatpersoner. Det är genom våra handlingar vi kommer göra skillnad.

H.K.H. Prins Carl Philip

Agriculture Innovation Day samlade några av Sveriges ledande företrädare inom industri, forskning och gröna näringar. Konferensen leddes av Magnus Ljung, SLU, Marie Kransdal, 3M, samt Per Frankelius, Linköpings universitet. Under dagen talade bland andra Crister Stark, Väderstad-Verken, Andreas Lundgren, IBM Svenska AB, Lars Witell, professor vid Linköpings universitet, Jakob Söderström, Lantmännen, Turid Sundin Carlsson, SLU Holding AB, Christer Andersson, Business Sweden, uppfinnaren Lars Bruun, samt Elisabeth Nilsson, landshövding i Östergötland.

Konferensen arrangerades av forskningsprojektet Grönovation – ett samarbete mellan näringen, industriföretagen, organisationer samt Linköpings universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).