Prins Daniel vid Prins Daniels Entreprenörsdag

Onsdagen den 12 november deltog Prins Daniel vid Prins Daniels entreprenörsdag som arrangerades av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) tillsammans med Prins Daniels Fellowship.

Prins Daniel inleder entreprenörsdagen.

Prins Daniel inleder entreprenörsdagen. Foto: Alex Ljungdahl/IVA

Syftet med dagen var att inspirera nya unga entreprenörer och gemensamt diskutera erfarenheter och upplevelser av att vara entreprenör.

Under dagen medverkade ett hundratal unga entreprenörer från hela landet, som hade nominerats av olika organisationer och företag.

Prins Daniel tillsammans med moderatorn Mia Odabas, Martin Lorentzon och Christina Stenbeck.

Prins Daniel tillsammans med moderatorn Mia Odabas, Martin Lorentzon och Christina Stenbeck. Foto: Alex Ljungdahl/IVA

Dagen inleddes med att Prinsen hälsade alla välkomna och därefter berättade Martin Lorentzon (Spotify), Kristina Lindhe (Lexington), Johan Skarborg (Academic Work) och Cristina Stenbeck (Kinnevik) om sina erfarenheter som entreprenörer.

Därefter var det rundabordssamtal mellan experter och entreprenörerna.

Prins Daniel i rundabordssamtal med Daniel Daboczy, vd och grundare av FundedByMe.

Prins Daniel i rundabordssamtal med Daniel Daboczy, vd och grundare av FundedByMe. Foto: Alex Ljungdal/IVA

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskaps­akademiens (IVA). Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship