Prins Carl Philip vid Årets Kock

Fredagen den 7 februari deltog Prins Carl Philip i juryarbetet vid tävlingen Årets Kock och delade sedan ut pris till vinnaren av Årets Kock 2014, Filip Fastén.

Prinsen delade ut Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld till Filip Fastén, Årets Kock 2014.

Prinsen delade ut Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld till Filip Fastén, Årets Kock 2014. Foto: Henrik Montgomery/TT

De tävlande kockarna lagade först helstekt svensk anka med apelsinsås som trancherades framför domarna. Som rätt nummer två tillagades en modern rätt på huvudråvaran skrei och pilgrimsmusslor. Prinsen deltog i jurygrupp 2 som bedömde den moderna rätten.

Prinsen deltog i jurygrupp 2 som bedömde den moderna rätten. Den bestod av skrei och pilgrimsmusslor.

Prinsen deltog i jurygrupp 2 som bedömde den moderna rätten. Den bestod av skrei och pilgrimsmusslor. Foto: Kungahuset.se

Prinsen delade därefter ut Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i silver till Martin Brag samt i guld till vinnare Filip Fastén.

Om Årets kock

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning. Vinnaren får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld och erövrar titeln Årets Kock.

Tävlingen startade 1983 och arrangeras av svenska mejeriföretag i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock.

Läs mer om Årets Kock