Representationsmiddag på Kungl. Slottet

Tisdagen den 3 december bjöd Kungen in till årets andra representationsmiddag.

Kungaparet vid representationsmiddagen på Kungl. Slottet.

Kungaparet vid representationsmiddagen på Kungl. Slottet. Foto: David Sica/Stella Pictures

Inbjudna var representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, myndigheter, vetenskap, idrott, svenskt näringsliv samt personer som Kungaparet mött vid de länsbesök som genomförts under året med anledning av Kungens 40 år på tronen.

Gästerna togs emot i Vita Havet.

Gästerna togs emot i Vita Havet. Foto: Kungahuset.se

Kungafamiljen hälsade gästerna välkomna.

Kungafamiljen hälsade gästerna välkomna. Foto: Kungahuset.se

Drottningen hälsar på Rwandas ambassadör Venetia Sebudandi.

Drottningen hälsar på Rwandas ambassadör Venetia Sebudandi. Foto: Kungahuset.se

Kronprinsessan, Prins Daniel och Prins Carl Philip hälsar på gästerna i Vita Havet.

Kronprinsessan, Prins Daniel och Prins Carl Philip hälsar på gästerna i Vita Havet. Foto: Kungahuset.se

Prins Carl Philip vid representationsmiddagen på Kungl. Slottet.

Prins Carl Philip vid representationsmiddagen på Kungl. Slottet. Foto: Kungahuset.se

Bordsplacering

Kungen förde statsrådet Beatrice Ask till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen statsrådet Lena Ek.

Drottningen fördes till bordet av statsminister Fredrik Reinfeldt och hade på sin högra sida statsrådet Ulf Kristersson.

Kronprinsessan fördes till bordet av El Salvadors ambassadör Mr Martin Rivera Gómez. På sin högra sida hade Kronprinsessan statsminister Fredrik Reinfeldt.

Prins Daniel förde statsrådet Lena Ek till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Daniel statsrådet Maria Arnholm.

Prins Carl Philip förde statsrådet Maria Arnholm till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Carl Philp Mrs. Patricia Guirola de Rivera, maka till El Salvadors ambassadör Mr Martin Rivera Gómez.

Meny

Terrin på anklever från frigående ankor med Marconamandlar, portvinskokta fikon och kastanjehonung

*

Kryddstekt sejrygg med soyavelouté, Puylinsragu med ångkokta grönsaker, åldrad rödvinsvinäger och friterad svartrot

*

Helstekt kofilé från Nobis gårdar med schalottenlök och grönpepparsky, potatispuré med vit Alba tryffel och karamelliserad pumpa

*

Åkerbärsmousse på hasselnötsbotten med biskvier, åkerbärstryffel och vaniljglass