Representationsmiddag på Kungl. Slottet
Torsdagen den 15 mars gav Kungaparet representationsmiddag på Kungl. Slottet.

Kungaparet vid representationsmiddag. Foto: Karin Törnblom/IBL
Inbjudna är representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, län och myndigheter, svensk vetenskap, kultur, idrott och svenskt näringsliv. Gästerna hälsades välkommen av Kungen, Drottningen, Prinsessan Madeleine och Prins Daniel i Vita Havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri.

Prinsessan Madeleine och Prins Daniel. Foto: Karin Törnblom/IBL
Placering
Kungen förde lärare Karin Hägglund till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen statsrådet Hillevi Engström.
Drottningen fördes till bordet av statsrådet Göran Hägglund och hade på sin högra sida statsrådet Peter Norman.
Prinsessan Madeleine fördes till bordet av statsrådet Stefan Attefall. På sin andra sida hade Prinsessan Madeleine statsrådet Göran Hägglund.
Prins Daniel förde statsrådet Annie Lööf till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Daniel lärare Karin Hägglund.

Olof Persson, vd för Volvo, tillsammans med Karin Persson. Foto: Karin Törnblom/IBL

Musikerparet Monica Dominique och Carl-Axel Dominique. Foto: Karin Törnblom/IBL

Helena Jansson som tog VM-guld i orientering 2011 och Niclas Jonasson. Foto: Karin Törnblom/IBL

Näringsminister Annie Lööf. Foto: Karin Törnblom/IBL

Överbefälhavare Sverker Göransson tillsammans med Ann Göransson. Foto: Karin Törnblom/IBL

Landshövdingen i Stockholms län Chris Heister, socialförsäkringsminister Ulf Kristersson och Birgitta Ed Kristersson. Foto: Karin Törnblom/IBL

Tomas Tobé, riksdagsstyrelsen, tillsammans med Markus Kataja. Foto: Karin Törnblom/IBL

Konstnären Jockum Nordström. Foto: Karin Törnblom/IBL
Meny
Krämig sjöborresoppa med ostron, stekt spindelkrabba, grön sparris, plommontomat och örter.
*
Ugnsstekt piggvarsfilé med pepparrotstäcke, vitvinssmörsås, tryffelroyal med rostade macadamianötter och korngrynskompott med friterad jordärtskocka.
*
Stekt ankbröst med fyra sorters peppar, apelsinsky, ankkorv med gulbetsragu, potatis- och lökterrin samt apelsinchips.
*
Chokladvariation - glass på Manjarichoklad och bavaroise på Satillachoklad serveras med passionsfruktstryffel.