Representationsmiddag på Kungl. Slottet

Torsdagen den 8 september gav Kungaparet representationsmiddag på Kungl. Slottet.

Kungaparet och Kronprinsessparet på väg in i Vita Havet för årets tredje representationsmiddag.

Kungaparet och Kronprinsessparet på väg in i Vita Havet för årets tredje representationsmiddag. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Inbjudna var representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, län och myndigheter, svensk vetenskap, kultur, idrott och svenskt näringsliv.

Talman Per Westerberg tillsammans med Ylwa Westerberg.

Talman Per Westerberg tillsammans med Ylwa Westerberg. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Överbefälhavaren General Sverker Göranson och Ann Göranson.

Överbefälhavaren General Sverker Göranson och Ann Göranson. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

De cirka 150 gästerna togs emot och hälsades välkomna av Kungen, Drottningen, Kronprinsessan och Prins Daniel i Vita Havet. Middagen intogs i Karl XI:s galleri.

Josefin Lillhage och Lars Östblom.

Josefin Lillhage och Lars Östblom. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Kommunstyrelsens ordförande i Ockelbo, Magnus Jonsson tillsammans med Ulrika Jonsson.

Kommunstyrelsens ordförande i Ockelbo, Magnus Jonsson tillsammans med Ulrika Jonsson. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Högsta förvaltningsdomstolens ordförande Mats Melin tillsammans med Annika Ström Melin.

Högsta förvaltningsdomstolens ordförande Mats Melin tillsammans med Annika Ström Melin. Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Placering

Kungen förde talmannens maka, psykiatriker Ylwa Westerberg, till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen informationschef Anette Brifalk Björklund.

Drottningen fördes till bordet av talman Per Westerberg och hade på sin högra sida statsrådet Jan Björklund.

Kronprinsessan fördes till bordet av Israels ambassadör Mr Benny Dagan. På sin högra sida hade Kronprinsessan talman Per Westerberg.

Prins Daniel förde informationschef Anette Brifalk Björklund till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Daniel statsrådet Nyamko Sabuni.

Meny

Kräftsoppa med vätternkräftor och löjromsraviolli

*

Brödtäckt mälargös med morotsterrin, fänkål, ingefära samt velouté på svenska musslor

*

Duva ”Wellington” med smörad spetskål, bräserade morötter, crêpe fylld med anklever från frigående ankor och duvconfit samt tryffelsky

*

Chokladpastej med Quintoganache och mjölkchokladsorbet med verbena