2009-11-16

Drottning Silvias bönbok — en personlig bok

Drottning Silvias bönbok rymmer böner för morgon och kväll, vardag och fest, för ljusa och mörka stunder. Många böner är välkända, ett flertal nyskrivna. Bland böneförfattarna finns bland andra: Martin Lönnebo, Margareta Melin, K-G Hammar, Ulf Nilsson och Caroline Krook. Bönboken vill vara ett stöd för den egna andakten. Här finns också några böner för större samlingar, men framför allt är Drottning Silvias bönbok tänkt att vara en personlig bok och en nära vän i livets olika förhållanden.
"Jag behöver stunder för att bearbeta det jag har varit med om. Vid mina besök runt om i Sverige liksom i andra länder möter jag mycket av glädje men även av utsatthet och smärta. Inte minst gäller det barn. Jag bär med mig dem in i bönen." ur H.M. Drottningens förord.

 
Drottning Silvia har personligen tagit del i arbetet för bönbokens tillkomst, angivit inriktning och medverkat vid urvalet av böner. Kung Carl Gustaf står för samtliga fotografier i bönboken.

 
Drottning Silvias bönbok är ett samarbete mellan Kungliga Hovförsamlingen och Verbum Förlag. Förlagschef Kerstin Kyhlberg Engvall, pastor i Hovförsamlingen Erland Ros samt överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark har ingått i arbetsgruppen för bokens framtagande. Jens Andersson har illustrerat och formgivit bönboken.

 
10 kr från varje såld bönbok går enligt H.M. Drottningens önskan till stöd för utsatta barn inom ramen för Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete.

 
Drottning Silvias bönbok har säljstart den 26 november 2009.

 
Högupplöst omslagsbild kan laddas ner från vår webb, www.verbum.se

 
För mer information
AnnKatrin Larsson, lanseringsansvarig
08-743 65 73, 070-571 66 18, annkatrin.larsson@verbum.se