2007-11-27

Välkommen till

pressvisning


av utställningen


"Jul, Jul, Blomstrande Jul"

Drottningholms slottsförvaltning och Blomsterfest vill i år igen bjuda in till en blomstrande julfest i Drottningholms slott.
Med "Jul, Jul, Blomstrande Jul" vill vi att besökaren ska få uppleva en riktigt blomstrande julfest med nya och gamla jultraditioner och kanske gamla jultraditioner på ett nytt sätt.           

Temat för i år är "julens blommor" och redan utanför slottet välkomnas besökarna av festspiror och en härlig granmatta är lagd framför porten. Dörrarna är dekorerade med kransar och i nedre vestibulens nischer står praktfulla exemplar av uppstammade azaleor. Granrisgirlanger pryder trappräckena och julgrupper i olika storlekar står utplacerade i rummen. I övre vestibulen står julgranen dekorerad och grann. I spisen brinner en amarylliseld och det något ovanliga julbordet står dukat för de fem matgästerna...

Julens blommor
Efter förra årets succé med bara en blomsort, Amaryllis, vill vi nu visa en större variation av julens blommor. Det kommer bland annat att finnas unika exemplar av azaleor speciellt hittagna för utställningen, ett stort sortiment av julstjärnan som har en mycket större variation i olika nyanser och former än vad de flesta tror men även julblommor som hyacinter, tulpaner, iskonvaljer och cyklamen kommer att finnas i mängd. En av årets blomsternyheter Euphorbia ´Diamond Frost´ kommer att smycka delar av Drottningholms slott i fantastiska blomsterscenerier och vi hoppas också kunna visa upp förra årets nyhet amaryllisen "Queen Silvia". Naturligtvis kommer misteln att hängas upp på ett lämpligt ställe.

Välkommen till pressvisning TISDAG 4/12 kl.12.00-14.00   

Osa till: press@royalcourt.se

"Jul, Jul, Blomstrande Jul" arrangeras av Drottningholms Slottsförvaltning i samarbete med
BLOMSTERFEST

Datum: 5 december — 9 december
Öppettider:10.00-16.00
Entré: 70:-

Mer information lämnas av:
Paulina Landin, PL Trädgårdsdesign/Blomsterfest 073-677 23 41

Katarina Nordlander, Katarina Trädgård/Blomsterfest
073-953 28 84

Juan Navas
informationssekreterare
08 - 402 6059