2007-05-11

Svarsmiddag i Malmö Rådhus

Med anledning av statsbesöket till Danmark gav DD.MM. Konungen och Drottningen  på fredagskvällen en svarsmiddag i Malmö Rådhus till ära för H.M. Drottning Margrethe II och H.K.H. Prins Henrik.
Den Kungliga Familjen representerades i övrigt av H.K.H. Kronprinsessan Victoria.  Kungaparet hälsade Regentparet, Kronprins Frederik, Prins Joachim, Prinsessan Benedikte och Prins Richard zu Sayn Wittgenstein-Berleburg och Prinsessan Elisabeth välkomna tillsammans med de övriga ca 200 gästerna innan middagen intogs i Knutssalen.
 
Menyn bestod av hummerrulle med vildsparris, dillskum och forellrom, nässelsoppa med vaktelägg, kalvfilé med gåsleversmör, Sollidentryffelsky, potatisterrin och säsongens primörer. Till dessert serverades "Öresundsbrosurprise".
 
Kungen förde Drottning Margrethe till bordet och hade på sin andra sida den danske utrikeministerns maka Xukun Ji.  Drottningen fördes till bordet av Prins Henrik och hade på sin högra sida Kronprins Frederik som förde Kronprinsessan Victoria till bordet. Hon hade utrikesminister Per Stig Møller på sin andra sida.

GästlistPDF (pdf-fil)