Sveriges Kungahus

Fri entré till barnens Ulriksdal

Ulriksdal med ett äkta Kungligt slott och en spännande slottspark för spring-i-benen, passar utmärkt för barn. Vi har dessutom gjort det extra roligt med barnens egna guidebok, en målarstuga och en barnapassad slottsvandring. Dessutom fri entré för alla under 18 år. Foto: Gomer Swahn

Ta med dig barn och barnbarn till Ulriksdals slott! Till Ulriksdals slott med museer är det fri entré för barn (i vuxet sällskap) och den guidade slottsvandringen kl. 13.00 alla öppetdagar under sommarmånaderna är anpassad för barnen.
I slottsparken kan barnen upptäcka skulpturerna, fontänen, spännande 'parkrum' och springa på öppna gräsytor. I parken finns kafé med barnmeny och glass.

'Mitt Ulriksdal' – en guidebok för barn


Uppdragshäftet 'Mitt Ulriksdal' väcker barnens upptäckarlust och sysselsätter barnen under besöket. Boken berättar slottets historia pedagogiskt och underhållande, med många bilder och kluriga uppdrag att lösa både på slottet, i orangeriet och i parken.

I slottet finns även en målarstuga, där barnen kan måla i boken, eller fritt rita sina minnen av slottsbesöket.

Boken, som säljs i slottsentrén och i museet för Kristinas kröningsekipage (40 kr), finns att välja i fyra olika färger och blir ett minne att ta hem.

Ulriksdals slott, Orangerimuseet och Museet för drottning Kristinas kröningsekipage är öppet 1 juni–1 sept: tisdag–söndag kl. 12.00–16.00

Även öppet under Ulriksdals årliga höstmarknad under All helgona helgen

Skriv ut en teckning att färglägga


Skriv ut en av uppdragen i boken, och färglägg: A4, pdf (324 kb)PDF

Den 16-sidiga boken är fylld av bilder, teckningar och klurigheter. Boken kostar 40 kr och säljs i biljettkassorna på Ulriksdal.