Slottsboden, Kungliga slottet

Tessin-serien. Originalritningarna av slottets arkitekt Nicodemus Tessin den yngre är förlaga till en serie produkter, bland annat pennor, papperstyngder och skrivböcker.

Tessin-serien. Originalritningarna av slottets arkitekt Nicodemus Tessin den yngre är förlaga till en serie produkter, bland annat bordsunderlägg, pennor, papperstyngder och skrivböcker.

Slottsboden är en unik present- och souvenirbutik på Kungliga slottets yttre borggård med produkter som har anknytning till föremål i de Kungliga samlingarna.

Här finns textiler, porslin, glas, krukor och brickor med mönster som återfinns på originaltyger och inredningar från de kungliga samlingarna.

Guideböcker till de kungliga besöksmålen och litteratur med anknytning till vår kungliga historia säljs i Slottsboden.

Det breda sortiment erbjuder allt från populära souvenirer som vykort och nyckelringar till smycken i guld och silver.

Se ett urval av sortimentet nedan.

Upptäck webbshopen

Välkommen in i vår webbutik. Här hittar du ett urval av våra produkter att handla online. Sortimentet i webbutiken fylls på kontinuerligt.

» Besök www.kungligaslottsboden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ur sortimentet

Fotade i Kungliga slottets miljöer, som är inspirationen till många av de unikt framtagna produkterna. Samtliga foton av Magnus Torsne, arrangemang av Gustav Broström.

Läs mer om en av våra storsäljare, Kungliga kakor

Tyg för en drottning! I den sengustavianska karmstolen, som tillverkades för änkedrottning Sofia Magdalena, vilar en av Slottsbodens kuddar. Motivet på originaltyget i silke är hämtat från antiken. Karmstolen finns att se i Bernadottevåningen på Kungliga slottet.

Givakt! Lejon och soldater i tenn från Slottsboden vaktar golvet i Vita havet som gjordes av slottsnickare Heinrich Dumrath när balsalen skapades 1845.

Historiens vingslag. Målade fjärilar och växter pryder en serie skålar och krukor, fotograferade i Västra valvet på Kungliga slottet. Finns i butik och webbshop.

För prinsessor och prinsar. Vårt barnsortiment passar både för lek, pyssel och till dopgåvan.