Skolor,

Drottningholms slott

Drottningholms slott är en viktig del av vårt gemensamma kungliga kulturarv. 1991 blev Drottningholms slott – tillsammans med lustslottet Kina, slottsteatern och slottsparken – utnämnt till Världsarv av Unesco.

Skolprogram

Drottningholm representerar en stor del av vår historia och omfattar flera epokstilar. Ett besök här lämpar sig väl som en del av undervisningen i skolan och därför har vi utvecklat pedagogiska program anpassade för alla årskurser. Läs om respektive program via länkarna.

Förskolan/årskurs 1
Drottningen som fick ett slott

Årskurs 2–3
Teaterapan som blev kung

Årskurs 2-6  »» Nyhet! ««                                                                                                      Drottning för en dag - Hedvig Eleonora

Årskurs 4–6
Jakt och Krona

Årskurs 7–9
Rollspel och ideal

Gymnasiet
Makten, härligheten och de sköna konsterna

Lärarhandledning

Det finns även en lärarhandledningar med förslag på hur man kan arbeta inom olika ämnen. Lärarhandledning

Har ni egna önskemål på visningarnas innehåll skräddarsyr vi gärna ert besök.

Avgift skolvisning

Avgift 750 kr. Priset avser 45 minuters guidad visning för grundskola eller gymnasium per klass om max 30 personer, vardagar mellan kl. 9 och 15 alternativt under ordinarie öppettid.

Entréavgifter ingår för samtliga elever och två medföljande vuxna.

Bokning

Bokningsförfrågan per e-post, se formulär under Kontakta osslänk till annan webbplats

I meddelandet precisera önskat datum, tid, besöksmål och antalet personer i gruppen. Vi återkopplar till er så snart som möjligt. 

Bokningen är bindande och avbokning måste göras tre vardagar innan datumet för visningen. Sker avbokningen med kortare varsel debiteras visningsavgiften.