Ulriksdals slott öppet för gruppbesök året om

I slottsparken finns orangeriet med Nationalmuseums samling av svensk skulptur. Foto: Gomer.

Ulriksdals slott kan man kalla Sveriges modernaste 1600-tals slott. Här ses rum med inredningar från 1800-talets barockpastischer intill rum med 1920-talets mer funktionella inredning. Slottet är öppet sommarmånaderna och året om för bokade grupper.

Här vandrar du genom rum och salar som tar dig på en resa i kunglig inredningshistoria. Till höjdpunkterna hör vardagsrummet som inreddes av Carl Malmsten på 1920-talet åt kronprinsparet Gustaf (VI) Adolf och Louise.

Slottet är öppen för egen rundvandring under sommarmånaderna. Stängt midsommarafton. Året om kan vi ta emot gruppbesök. Läs mer om gruppbesök

Orangerimuseet med skulptur och keramikutställning

I Ulriksdals slottspark finns orangeriet med Nationalmuseums samling av svensk skulptur. Gruppbesök är välkomna året om.

Drottning Kristinas kröningsvagn

Drottning Kristinas kröningsekipage utgick från Ulriksdal, och idag kan du se kröningsvagnen i stallbyggnaden på Ulriksdal. Kan visas efter önskemål i samband med bokat gruppbesök.

Slottsparken med kafé

Ulriksdals slottspark visar liksom slottet spår efter olika stilideal. Här finns både barockens strikta ideal med alléer och symmetri, och den engelska romantiska stilen med promenadvägar genom otuktad natur. Med läget vid Edsvikens strand och Igelbäcken som porlar genom parken, bjuder parken på natursköna promenader och många platser för medhavd picknick. I parken finns även ett kafé med bakverk, glass och lättare luncher. På promenadavstånd finns dessutom två handelsträdgårdar med servering.  

Dramatiserade visningar i höst

Missa inte tillfället att uppleva Ulriksdal på ett annorlunda sätt! Under ett par helger i september är det dramatiserade visningar inne i slottet.

Besök Ulriksdal