| Lyssna

Sista chansen! Drama på Ulriksdal – platser kvar till lördagens visning med tebjudning

"Te på Ulriksdal" är en dramatiserad tidsresa i slottets unika rum, med efterföljande "kunglig" tebjudning. Foto: Ola Gäverth

Fru Margareta guidar oss genom tid och rum och våra kunniga museilärare levandegör slottets historia på ett nytt och underhållande sätt. Foto: Kungl. Hovstaterna

I ett slott där tiden har stått still vet man inte vad – eller vem – man stöter på! Foto: Ola Gäverth.

Gustaf VI Adolf och drottning Louise bjöd in gäster på både visning och te i sitt hem Ulriksdal. Copy: Kungl. Hovstaterna.

I år kan du uppleva en sådan tebjudning i slottets stora matsal, i samband med visningen. Foto: Ola Gäverth.

Missa inte denna chans att få uppleva slottet på ett nytt och spännande sätt. Biljetter förköps, se nedan. Foto: Gomer Swahn.

Följ med på en dramatisk tidsresa på Ulriksdals slott med kunglig tebjudning. Sista chansen är nu i helgen och platser finns kvar till visningarna lördag 27 september kl. 13 och kl. 15. Biljetter förköps här via webben.

"Te på Ulriksdal" – dramatiserad visning på Ulriksdals slott

Ända fram till 1973 bodde kung Gustaf VI Adolf och drottning Louise på Ulriksdals slott vår och höst, och bjöd ofta in gäster på tebjudning. I samband med detta förärades gästerna gärna med en visning av slottet.

Återupplev dessa tillfällen med slottsfru Margareta, som tar er med genom slottets olika salar och tidsepoker. Fru Margareta har jobbat på slottet längre än man kan tro, och vet det mesta om vad som försiggått där. Och i ett slott där tiden står still vet man aldrig vad – eller vem – man stöter på!

NYHET! Boka tebjudning i samband med visningen

Årets dramatiserade visningar ger även tillfälle att få uppleva en kunglig tebjudning! I samband med den dramatiserade visningen har du möjlighet att stanna på en kopp te med olika sorters historiska kakor som avnjuts i slottets stora matsal.

Biljetter förköps här