| Lyssna

Strömsholms slott öppet dagligentilloch med augusti

Vandra i slottet, besök slottskaféet och upptäck vår slottsbutik. Foto: Gomer Swahn.

Se de välbevarade interiörerna och en stor samling konst. Foto: Dick Norberg

I Rikssalen på Strömholms slott finns Ehrentrahls berömda målningar av Karl XI:s livhästar. Foto: Kungl. Hovstaterna.

Barockslottet Strömsholm är säsongsöppet dagligen juni–augusti. Här vandrar du genom rum skapade för bland andra riksänkedrottning Hedvig Eleonora på 1660-talet. Guidad visning ingår och i sommar ses även en fotoutställning ur de kungliga samlingarna.

Till sevärdheterna finns också en betydande samling svenskt måleri, bland annat Hedvig Eleonoras samling och konst från den gustavianska epoken. Till den mest kända samlingen hör Ehrenstrahls målningar av Karl XI:s livhästar, som kom till Strömsholm på 1800-talet.

Utställning på slottet i sommar

I sommar visas fotoutställningen Resan till Egypten – drottning Victorias fotografiska liv med ett urval fotografier, tagna i Egypten 1890–1892, ur den begåvade drottning Victorias fotosamling. Läs mer

Parkvandringar med teman

Följ med experter genom Strömsholms säregna natur, som lärt och lättsamt berättar om parken nu och då. Mer info och biljettbokning

Slottskapell med konserter

I slottet finns ett kapell som kan bokas för vigslar och dop, och det intilliggande Stenköket kan bokas för middagar, läs mer härlänk till annan webbplats. I sommar ges flera orgelkonserter i kapellet.

Upptäck Slottsbutiken

Upptäck vår slottsbutik i slottets foajé. Här finns unika presentartiklar som tagits fram med inspiration av de Kungliga samlingarna. Försäljningen är öppen samma tider som slottet.

Servering och kafé i Stenköket

Stenköket är beläget invid slottet, i den byggnad som ursprungligen uppfördes som slottets kök. Här finns slottskaféet som är öppet samma tider som slottet.


Besök Strömsholmlänk till annan webbplats