| Lyssna

Parkvandringar med teman i Strömsholms slottspark i sommar, förboka biljett  

Strömsholms slott är omgiven av säregen natur. Följ med på parkvandring i sommar. Foto: Kungl. Hovstaterna.

Välkommen till parkvandringar i Strömsholms slottspark i sommar. Följ med experter som lärt och lättsamt berättar om parken på olika teman; 6 juli "Från Gustav Vasas tid till nutid", 27 juli "Då och nu" och 10 augusti "Rid- och körskolans historia på Strömsholm".

Från Gustav Vasas tid till nutid

6 juli kl. 11.00–13.00
Tillsammans med slottsarkitekt Björn Norman vandrar vi i slottets omgivningar och genom tiden. Hur såg det ut vid forsen när Gustav Vasa besökte platsen första gången? Vad tyckte egentligen Gustav III:s hov om besöken vid Strömsholm? Hur förändrades livet vid Strömsholm när armén gjorde sin entré? Var skedde mordet i Rehbinders deckarroman "Mord på Strömsholm"? Och hur brukas slott och omgivning idag?

Då och nu på Strömsholm

27 juli 11:00-13:00
Följ med på en tidsresa i Strömsholms slottspark. Här har det funnits trädgård och park sedan 1500-talet. Vi vandrar runt och lär känna park och slottsfasad. Gamla kartor ger spännande inblickar i områdets historia.

I slott och stall – Arméns rid- och körskola i Strömsholm

10 augusti kl. 9.00–12.00
Följ med på en vandring genom arméns rid- och körskolas historia i Strömsholm. Bilder från ridskolans fotoalbum visas. Vandringen börjar på slottet och slutar på stallbacken.

Biljetter förbokas, slottsbesök ingår

Biljetter förbokas per tel 0220-43035 (kontorstid vadagar, under slottets öppetid på helger)
Vuxen 100 kr
Barn och studerande 50 kr

Mötesplats vid slottets entré.

I priset ingår entré till Strömsholms slott. Se öppettider och färdbeskrivning