Konstrunda på Strömsholm – öppet i påsk 29–31 mars

Se de välbevarade interiörerna och en stor samling konst. Foto: Dick Norberg
Upptäck konsten och kulturarvet på Strömsholms slott. Här finns en betydande samling svenskt måleri, att beskåda under Kolbäcksdalens konst- och kulturrunda den 29–31 mars.
Strömsholms konstsamling är unik i avseendet att målningarna som ursprungligen fanns på slottet då det brukades som kunglig bostad, fortfarande finns kvar. Här ses Hedvig Eleonoras samling, målningar från Hedvig Eleonora den yngres tid och konst från den gustavianska epoken. Till den mest kända samlingen hör Ehrenstrahls målningar av Karl XI:s livhästar, som kom till Strömsholm på 1800-talet.

Strömsholms slott är öppet för egen rundvandring 29–31 mars kl. 10.00–16.00, med guidad visning kl. 11.00 och kl. 14.00.

Upptäck slottsbutiken


Upptäck även vår slottsbutik i slottets foajé. Här finns unika presentartiklar som tagits fram med inspiration av de Kungliga samlingarna. Försäljningen är öppen samma tider som slottet.

Stenköket öppet med utställningar och kafé


Stenköket är beläget invid slottet, i den byggnad som ursprungligen uppfördes som slottets kök. Här finns slottkaféet som är öppet samma tider som slottet.

Under påskhelgen är Stenköket även platsen för konstutställningar! Här ses konstnär Jan-Olof Ericsonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster utställning av oljemålningar och fotografier med motiv från bland annat Kolbäcksådalen. Här ses också smidesverk av smed Henrik Levaylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och produkter av krukmakare Robert Umerkajefflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Kolbäcksdalens konst- och kulturrundalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster