| Lyssna

Välkommen till Rosersbergs slott – öppet sista helgen för säsongen

Hedvig Elisabeth Charlottas stora sängkammare. Foto: Alexis Daflos

Hedvig Elisabeth Charlottas stora sängkammare. Foto: Alexis Daflos

Rosersbergs slottsfasad från parksidan. Foto: Alexis Daflos

Karl XIII:s arbetsrum. Foto: Alexis Daflos

Karl XIII:s bibliotek. Foto: Håkan Lind

Upptäck det kungliga slottet Rosersberg, som är öppet maj till september. Säsongen 2014 visas även Rosersbergs vackra slottskapell, och i det så kallade ”Braherummet”, som nyligen genomgått en varsam renovering, ses en fotoutställning till minne av Prins Bertil och Prinsessan Lilian.

När slottet är öppet håller också Slottscaféet öppet – här serveras kaffe och goda bakverk. Och den fantastiska slottsparken lämpar sig utmärkt för promenad och picknick. Alla förutsättningar finns för en lyckad utflykt till det kungliga slottet Rosersberg!

På Rosersberg känns verkligen historiens vingslag, här har många kungligheter spenderat sköna sommardagar. Kung Karl XIV Johan och drottning Desideria, de första Bernadotterna, bebodde slottet. Karl Johans sängkammare tillhör en av Sveriges förnämsta inredningar från 1800-talets första årtionden.

Passa på och gör en utflykt till slottet där tiden stått stilla. Följ med slottets kunniga guider på en vandring genom unika rum som i stort sett står orörda från tiden 1795–1860 och njut av våren och sommaren i slottsparken. Vid Rosersbergs slott finns också kafé och hotell.

Se också Rosersbergs slottskapell – som ävenkan bokas för dop och vigslar.

Fotoutställningen "Till minne av Prins Bertil och Prinsessan Lilian” på Rosersberg visas och i samband med slottsbesöket finns också möjlighet att köpa souvenierer och presentartiklar från Slottsboden.

Rosersbergs Slott visas helger i maj och september, och under sommarmånaderna juni till augusti visas slottet tisdag–söndag, se tider här. 

Förutom ordinarie öppettider och visningar finns också möjlighet att boka visning på annan tid, samt bröllop och dop i slottskapellet. För mer information om bokningar kontaktas slottsförvaltningen på mail: info.rosersbergs-slott@royalcourt.se.

Varmt välkommen!