| Lyssna

Riddarholmskyrkan öppen: ny utställning, konserter och sommarteater

Föregående 1 2 Nästa

Riddarholmskyrkan är de svenska regenternas begravningskyrka och Stockholms enda bevarade medeltida klosterkyrka. Kyrkan är öppen under sommarmånaderna. Foto: Elias Andersson/Kungl. Hovstaterna.

Upptäck den kungliga begravningskyrkan, på egen hand eller följ med på en guidad visning. I maj och juni är kyrkan tillfälligt stängd vissa dagar i samband med repetitioner av sommarteatern Carolus Rex.

Stängningar inför sommarteatern

I maj och juni är kyrkan stängd vissa dagar i samband med repetitioner av Dramatens sommarteater om Karl XII som äger rum i kyrkan från och med 26 juni.

Se stängningsdagar här

Läs mer om sommarteatern

Utställning om Serafimerordens vapensköldar

I kyrkans sakristia visas i sommar en utställningen "En levande heraldisk tradition – Kungl. Serafimerordens vapensköldar, sammanställd av Kungl. Maj:ts Orden. 

Konserter på helgerna

Varje sommar presenteras ett konsertprogram i Riddarholmskyrkan med några av landets främsta musiker inom klassisk och gregoriansk musik. Konserterna sker på helgerna med start 20 juni, och ingår i den ordinarie entréavgiften till kyrkan.
Se konsertprogram

Magnus Ladulås gravöppning

Våren 2011 öppnades Magnus Ladulås grav i Riddarholmskyrkan. Gravöppningen är ett stort tvärvetenskapligt forskningsprojekt som fortgår. Forskningsprojektet kan du följa på http://www.magnusladulas.blogg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besök kyrkan

Kyrkan är öppen dagligen, med undantag för repetitioner, för egen rundvandring k. 10.00–17.00, till och med 14 september. Guidad visning på svenska kl. 11.00 och på engelska kl. 12.00, ingår i entréavgiften. Musikprogram på helger. För större grupper rekommenderar vi att boka ett Gruppbesök.

Hitta till Riddarholmskyrkan