| Lyssna

Riddarholmskyrkan öppen dagligen med ny utställning

Föregående 1 2 Nästa

Riddarholmskyrkan är de svenska regenternas begravningskyrka och Stockholms enda bevarade medeltida klosterkyrka. Kyrkan är öppen under sommarmånaderna. Foto: Elias Andersson/Kungl. Hovstaterna.

Upptäck den kungliga begravningskyrkan, på egen hand eller följ med på en guidad visning.

Utställning om Serafimerordens vapensköldar

I kyrkans sakristia visas i sommar en utställningen "En levande heraldisk tradition – Kungl. Serafimerordens vapensköldar, sammanställd av Kungl. Maj:ts Orden. 

Konserter på helgerna

Varje sommar presenteras ett konsertprogram i Riddarholmskyrkan med några av landets främsta musiker inom klassisk och gregoriansk musik. Konserterna sker på helgerna till och med 3 augusti, och ingår i den ordinarie entréavgiften till kyrkan.

Magnus Ladulås gravöppning

Våren 2011 öppnades Magnus Ladulås grav i Riddarholmskyrkan. Gravöppningen är ett stort tvärvetenskapligt forskningsprojekt som fortgår. Forskningsprojektet kan du följa på http://www.magnusladulas.blogg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besök kyrkan

Kyrkan är öppen dagligen, med undantag för repetitioner, för egen rundvandring k. 10.00–17.00, till och med 14 september. Guidad visning på svenska kl. 11.00 och på engelska kl. 12.00, ingår i entréavgiften. Musikprogram på helger. För större grupper rekommenderar vi att boka ett Gruppbesök.

Hitta till Riddarholmskyrkan