Fler biljetter till O'Regans föredrag om Gustav III:s äktenskap

I höst gästas programserien av författare, populärhistoriker och slottets egna experter. Med stor efterfrågan har vi nu glädjen att släppa ytterligare biljetter till Christopher O'Regans föredrag 'Som eld och vatten'! Föredraget om Gustav III:s äktenskap med Sofia Magdalena ges passande i den storslagna Slottskyrkan på Kungliga slottet. Biljetter köps här via webben.

Som eld och vatten. Om Gustav III:s och Sofia Magdalenas äktenskap

19 november kl. 13.00, Kungliga slottet 
Christopher O’Regan, historiker och författare

Christopher O’Regan förflyttar oss tvåhundrafemtio år bakåt i tiden och berättar om ett av de mer sorgligt berömda resonemangsäktenskapen i vår historia. Det unga brudparet hade förlovats som femåringar, men möttes första gången femton år senare i samband med bröllopet som stod i Slottskyrkan i november 1766.

» Köp biljetter till föredraget 19 novemberlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ med på kvällsvisning på temat 'Kungliga bröllop genom historien' då vi besöker nya utställningen med de kungliga brudklänningarna på Kungliga slottet. Eller gör en utflykt till Mariefred och vasaborgen Gripsholm och lyssna till en 'Våldsam historia' med Herman Lindqvist. Programserien innehåller föredrag, temavisningar, temakvällar och programpunkter för barn. Läs höstens program och förköp biljetter via länkarna nedan.

» Besök webbplatsen med årets samtliga programpunkter

» Biljetter online

Biljetter kan även köpas i Kungliga slottets biljettkassa (se skissen nedan) under ordinarie öppettid

1. Biljettförsäljning. Yttre borggården, skyltat 'Biljett & Information'.

Skiss över slottets entréer. Illustration: Ingrid Jonsson-Gremo