Kulturnatt på Kungliga slottet lördagen den 20 april

Föregående 1 2 Nästa
Photo: Henrik Garlöv / Royal Court, Sweden
Upplev en annorlunda natt på Slottet. Vandra genom tid och rum i toner av musik, upplev storheten och upptäck detaljerna, möt historiska personer i tidsenliga dräkter och slottets personal i nutida uniformer. Fri entré!

Natt på Slottet


20 april kl. 18.00—24.00
Vandra på egen hand i slottets paradrum och se konsten på väggar och i tak till toner av bland annat Bernadottemusik. Möt slottets personal, iklädda historiska dräkter eller nutida uniformer, som gärna berättar och svarar på frågor.

Bland annat möter vi galaklädd personal i slottets praktrum, som till vardags och fest arbetar med rikets högsta representation, och på nära håll får vi se hur en festdukning går till med allt som hör till — linne, silver, glas, porslin och blommor.

Livgardets dragonmusikkår musicerar vid flertalet tillfällen under kvällen inne i slottet och Slottskören bjuder in till "sing-a-long" av nationalsången i Rikssalen.

I Södra valvet får vi på nära håll se en paradvagn från Hovstallet och på Yttre borggården möter vi Högvakten som under kvällen och natten genomför flertalet vaktavlösningar.

Butiken Slottsboden är öppen till kl. 24.00.

Välkommen till ett levande slott med fri entré denna kväll!

Kulturnatt i Gamla stan


Under Kulturnatten 2013 medverkar en mängd kulturaktörer med kvällsöppet och fri entré, både i Gamla stan och övriga innerstan. Se stadens program härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besök även Hovstallet under Kulturnatten, som medverkar för första gången. Fri entré även till Hovstallet.
 

Hitta på slottet:

Skiss över slottets entréer. Illustration: Ingrid Jonsson-Gremo
Kulturnatten 20 april kl. 18.00–24.00
1. Butiken Slottsboden öppen
2. Entré via Västra valvet  
3. Högvaktsavlösningar
6. Utgång via Södra valvet, Slottsbacken