Kvällskonsert och vagnparad på Hovstallet den 30 augusti

Hovstallet ansvarar för Kungafamiljens transporter. Här finns paradvagnar, hästar och bilar. Foto: Charlotte Gawell
Välkommen till Hovstallet, en oas mitt i city! Följ med på en guidade tur av stall, vagnhallar och selkammare. Missa inte kvällskonserten med vagnparad den 30 augusti!
Du kanske har sett hästekipagen med de vackra vagnarna åka genom stan? Eller på tv i samband med de kungliga brölloppen? Vagnarna finns på H.M. Konungens hovstall, som ansvarar för Kungafamiljens transporter. På helgerna är Hovstallet öppet för guidad visning.

Guidade visningar


Guidade visningar av stall, selkammaren och vagnhall med paradvagnarna ges perioden 17 augusti–15 december: helger kl. 14.00

Grand Final 30 augusti


Fredagen den 30 augusti avslutas sommarens musikkvällar med Arméns Musikkår kl. 18.00–20.00 på Hovstallets innergård. Denna kväll är det även vagnparad, då vi visar några utav Hovstallets paradvagnar i samband med konserten.

Vid ihållande regn flyttas konserten in till ridhuset, och vagnparaden ställs in.

Biljetterna till musikkvällarna säljs vid Hovstallets entréport (se nedan) i samband med konserten, från kl. 17.00. Biljett till musikkväll kostar 150 kr för vuxna och 50 kr för barn/ungdom 7–17 år. Fri entré under 7 år.

Hästarna är på sommarbete! Vill du träffa Hovstallets hästar är du välkommen tillbaka till höstens visningar och till Hovstallets höstlovsprogram för barn.

Entré

Hovstallet på webbplatsen


Upptäck även Hovstallet på webbplatsen. Här möter du till exempel Hovstallets alla hästar, ser ett urval paradvagnar och filmer om Hovstallets arbete. Se vänstermenyn.