2011-09-22

Julmarknad på Hovstallet 25–27 november

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Hovstallets julmarknad infaller i samband med 1:a advent och pågår i tre dagar. Foto: Charlotte Gawell.
Välkommen till en stämningsfull julmarknad i unik miljö. Hovstallets julmarknad är en kvalitativ och traditionell marknad med många av Sveriges bästa hantverkare.
Den årligen återkommande julmarknaden innfaller i samband med 1:a advent och har blivit ett uppskattat inslag i Stockholms innerstad. Under tre magiska dagar arrangeras en julmässa  i historisk miljö med betoning på svenskt hantverk och småskalig mat.

Här möter du 75 av Sveriges bästa hantverkare, smeder, ljusstöpare, halmslöjdare och textilare. Småskaliga tillverkare presenterar julens delikatesser som ost, julbröd, senap, fisk, glögg, skinka och julgodis. På julmarknaden handlar du direkt av utställarna utan fördyrande mellanhänder.

Datum och tider:


fredag 25 november kl. 12–19
lördag 26 november kl. 10–18
söndag 27 november kl. 10–17

Entré 70 kr. Fri entré för barn under 12 år i målsmans sällskap.

"Öppet hus" på Hovstallet


Under julmarknaden kan du gå och titta på egen hand i vagnhall och garage. Guider finns på plats att hälsa dig välkommen och svara på frågor. I Hovstallets egen smedja pågår verksamhet.

Stallet med hästarna är öppet fredag kl. 12–15 och 17–19, lördag kl. 10–12, 14–16 och 17–18, söndag kl. 10–12 och 14–17, däremellan måste hästarna vila och äta.

Marknaden arrangeras av Svenska slottsmässorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i samarbete med med H.M. Konungens hovstall.

Hitta till Hovstallet

Hovstallet på webbplatsen


Upptäck även Hovstallet på webbplatsen. Här möter du till exempel Hovstallets alla hästar, ser ett urval paradvagnar och filmer om Hovstallets arbete. Se vänstermenyn.